Hoe draagt de sensorvloer bij aan valpreventie bij ouderen? 

 demonstratievloer valpreventie bij ouderenBij New Caresolutions in Papendrecht hebben wij een mobiele demonstratieruimte gebouwd. Zo kunt u ervaren hoe de slimme sensorvloer en de slimme wandsensor een bijdrage leveren aan valpreventie bij ouderen. U kunt zien hoe de samenwerking tussen de sensorvloer, wandsensor, zuster alarmknoppen en andere accessoires verloopt. Met de software laten we zien hoe de activiteiten van de bewoner worden gemonitord. Daarnaast demonstreren wij ook hoe alarmeringen weer worden gegeven op bijvoorbeeld de mobiele app.

Demonstratie op locatie

Bent u benieuwd naar de werking van deze slimme vloer en wandsensoren maar bent u niet in staat om bij ons langs te komen? Wij komen graag bij u langs voor een demonstratie. In enkele minuten hebben wij de mobiele demovloer bij u opgebouwd. Uiteraard kunt u ook dan de werking van de slimme vloer en wandsensor aan den lijve ondervinden. Zo krijgt u een goed beeld van wat gerealiseerd kan worden met de Care Home oplossing.

Uit ervaring blijkt dat tijdens de demonstratie veel vragen naar voren komen. Bijvoorbeeld: ‘Hoe kan de vloer nu zien dat ik er overheen loop terwijl ik mijn schoenen aan heb?’ of ‘ Wat als er nu meerdere personen in de woning aanwezig zijn?’. De uitleg is relatief simpel. De vloer signaleert het vocht en water dat wij in ons lichaam hebben. Mensen bestaan voor een groot deel uit water. Bij vrouwen is ongeveer de helft van het lichaam water. Bij mannen is dat nog iets meer, zo’n 65%.

De vloer signaleert verschillende personen die ieder met een andere kleur worden aangegeven. Wanneer er vier personen in de woning aanwezig zijn, gaat de vloer in rust. Er zijn dan voldoende personen in de directe omgeving van de bewoner aanwezig. Zo kan er altijd iemand helpen of alarm slaan door de alarmknop in te drukken. Wanneer de bezoekers zijn vertrokken, wordt de vloer automatisch weer actief en wordt de bewoner weer gemonitord.

Geleidelijke uitrol

Een andere veelgestelde vraag is of er gelijk een groot aantal kamers tegelijk moet worden voorzien van de Care Home oplossing. Het antwoord hierop is nee. Het is niet noodzakelijk een groot aantal kamers tegelijkertijd te voorzien van het systeem. Er kan in 1 kamer gestart worden. Bijvoorbeeld daar waar de bestaande vloer toch vervangen moet worden. Vervolgens kan het systeem geleidelijk uitgerold worden.

Elke kamer heeft een eigen, zelfstandig werkende controle unit. Deze unit wordt vanuit het netwerk gevoed. Op deze controle unit wordt alles aangesloten. Denk aan de slimme vloer, wandsensoren, deurcontacten, ledverlichting en alarmknoppen. De unit is slechts een paar centimeter groot.  Zo kan het systeem heel eenvoudig in een of twee kamers uitgeprobeerd worden en kunt u het daarna per kamer of met meerdere kamers tegelijkertijd uitbreiden.

Koppeling met huidige zorgoplossing

Een veelgestelde vraag is of de Care Home oplossing ook te koppelen of te integreren is met de zorgoplossing die men al heeft. En dat is zeker mogelijk. Wij hebben een zeer uitgebreide API waarmee we de sensorvloer en wandsensoren kunnen koppelen aan de bestaande zorgoplossing. Met deze koppelingen kunnen we alle gegevens en alarmen doorsturen naar de bestaande zorgoplossing en wordt de Care Home oplossing een onderdeel van een compleet zorgsysteem.

Interesse of vragen?

Heeft u andere vragen over het Care Home Concept? Neem gerust contact met ons op of kijk onze veelgestelde vragen pagina. Wellicht staat uw vraag en het bijbehorende antwoord hier wel tussen.