Elsi™ Smart Floor

voor (in)activiteit en valdetectie

Sensors in de vloer?

Jaren geleden had een bewoner in een zorgcentrum een peerdrukker in de hand of belmat bij het bed op de grond. Deze technologie is nog steeds te koop, maar wordt wel minder. Vele organisaties gebruiken al jaren sensoren voor het detecteren van beweging, want meer is het niet. Geen onderscheid of iemand nu beweegt of valt, met als gevolg vele valse meldingen en dus onnodige bezoekjes bij de bewoner.

Die tijd is voorbij, met de ElsiSmart Floor

Wat zijn de voordelen van een slimme vloer?

De slimme vloer is toepasbaar onder:

linoleum of pvc vloeren

laminaat of houten vloeren

vloerbedekking

vloertegels

Vier belangrijke overwegingen:

Nee, tenzij

Op 1 januari 2020 is de Wet op Zorg en Dwang (Wzd) ingegaan. Stel regel hierin is dat, er geen vrijheidsbeperkende maatregelen worden ingezet tenzij dit echt noodzakelijk is. Het gebruik van de technologie achter de Elsi™ smartfloor en Elma™ Smart Detection is hier volledig op ingericht. Alle voorzieningen zijn aanwezig en worden pas ingeschakeld wanneer de behoefte ontstaat en dit wordt voorgeschreven door de arts en is vastgelegd in het zorgplan.

Minder werkdruk voor de zorgmedewerker

De inzet van deze technologie leid ertoe dat de zorgmedewerker niet na elke melding in de woning hoeft te zijn. Het systeem genereert zowel informatieve als alarmmeldingen. Dit zorgt voor meer rust bij zowel de bewoner als de zorgmedewerker. Maar wanneer een cliënt ten val komt reageert het systeem direct en kan er snel hulp geboden worden. Het systeem voorziet in een duidelijk afname van valse alarmmeldingen. De medewerker kan eenvoudig door de replay functie de gebeurtenis voorafgaand aan het alarm terug kijken zonder gebruik van een camera!

Meer tijd en rust voor de bewoner

Steeds meer ouderen in het een zorgcomplex of verpleegtehuis hebben te maken met een sociaal isolement, door inzet van deze technologie komt er rust in het zorgproces en heeft de medewerker ook meer tijd om af en toe even bij de bewoner te zijn. Daarnaast zorgt het systeem voor meer rust en autonomie bij de bewoner, de zorgmedewerker komt nu alleen wanneer het echt nodig is.

Lagere kosten

Door gebruik van deze nieuwe technologie kunnen we op diverse manieren zorgen voor een besparing in zorgproces. Enerzijds door verlaging van de werkdruk doordat er meer inzicht is. Anderzijds biedt het systeem inzicht in het leefpatroon van de bewoner, zodra zich hier een afwijking in voor doet kan het zorgproces worden aangepast. Wanneer een bewoner daadwerkelijk te val komt, is de zorgmedewerker snel ter plaatse, hierdoor wordt erger leed voorkomen.

Interesse? Neem contact op!

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande informatie vragen:
Bel ons op 085-822 36 00 of vermeld hieronder uw naam, email en telefoonnummer.

Wij bellen u terug op kantoortijden tussen 9.00 en 17.00 uur