Elsa™ Activity Sensing

De sensor oplossing voor toepassing in de thuiszorg, maar ook in combinatie met uw huidige zorgsysteem. 

Deze sensor detecteert beweging en valincidenten.

Volledig draadloos en schaalbare leefstijlmonitoring

ook als thuiszorgoplossing

eLsa™ valsensoren, een schaalbare oplossing.

Het eLsa™ Leefstijlmonitoring systeem verbeterd de kwaliteit in de verpleeghuiszorg, de thuiszorg en de veiligheid van de bewoner door veranderingen in activiteiten op lange termijn of op korte termijn te detecteren. Als dagelijkse routines plotseling veranderen of als de activiteit geleidelijk afneemt, kan dit worden gesignaleerd met behulp van diverse activiteitsindicatoren. Een alarm kan worden verzonden naar zorgverleners.

Deze informatie kan geanalyseerd en gebruikt worden om het welzijn van elke individuele bewoner te volgen, bijvoorbeeld bij mogelijke progressie van dementie. Het systeem detecteert verschillende soorten activiteiten, waaronder algemene bewegingen, slapen, eten, naar buiten gaan en het toiletbezoek. Eén van de belangrijkste kenmerken van eLsa™ is het valalarm: deze detecteert of de persoon valt. eLsa™ verhoogt hiermee het gevoel van veiligheid. Alle eLsa™-producten zijn gebaseerd op draadloze BLE technologie.

De gebruikersinterface(web UI) biedt online toegang tot de gegevens van bewoners op de eLsa™ Cloud Server. De interface biedt u de mogelijkheid om de actuele 7-daagse grafiek en lange termijn activiteiten van de bewoner te bekijken. Alarmmeldingen kunnen worden verzonden vanaf de eLsa™ Cloud Server naar smartphones of naar DECT-telefoons.

Thuiszorg

Specifiek voor de thuiszorg verzamelt de eLsa™ gateway bij de bewoner thuis alle gegevens van de  verschillende eLsa™ sensoren en verstuurt deze naar de eLsa™ Cloud Server via een bekabelde of mobiele (3G / 4G) internetverbinding.

Alarmberichten worden verstuurd naar de zorgcentrale, thuiszorgmedewerker of mantelzorger. De berichten kunnen op zowel IOS als Android smartphones ontvangen worden.

Toepassing in bestaand zorgsysteem of thuiszorg

De eLsa™ valsensor is een oplossing die de huidige sensor technologie overstijgt. De huidige bedsensors zien geen verschil tussen beweging of vallen. Een zorgmedewerker moet altijd in de zorgkamer kijken wat er is gebeurt. Met de huidige technologie ontstaan hiermee ook de meeste valse alarmmeldingen. De eLsa™ voorziet hierin en ziet het verschil tussen beweging en vallen. Deze oplossing is te gebruiken bij alle merken zorgsystemen.

Meerdere ruimten in één woning?

Wilt u de eLsa™ inzetten in meerdere kamers, dan leveren wij een interface die op het interne ICT netwerk op basis van PoE kan worden aangesloten. De interface voorziet in de mogelijkheid om meerdere sensoren aan te melden. Dat kan bijvoorbeeld in de woonkamer, slaapkamer, badkamer of andere ruimten.

Meerdere woningen?

Wanneer uw bestaande zorgsysteem aan vervanging toe is, is er veelal behoefte aan een oplossing die weinig tot geen overlast geeft tijdens de aanleg. Hierdoor bespaart u kosten en heeft u binnen afzienbare tijd een nieuwe oplossing. Het eLsa™ Activity Sensing kan bijna volledig draadloos worden uitgevoerd. Dit systeem heeft voor een juiste werking wel componenten nodig die dit mogelijk maken. Het systeem is schaalbaar van 1 tot zoveel u wilt.

Hosted of op de eigen locatie?

Elsa™ Activity Sensing maakt voor de verwerking en opslag van de diverse meldingen gebruik van een server. Deze kan bij u lokaal in het netwerk geplaatst worden. Dit kunnen wij ook voor u uit handen nemen op basis van een hosted oplossing. Verrekening van het gebruik vindt dan plaats op basis van maandelijkse kosten per zorgwoning.

Aanvullende diensten

Heeft u naast de oplossing die wij bieden meer nodig, zoals een ICT netwerk, WiFi infrastructuur, telefonie, dwaaldetectie e.d. Dit nemen wij graag voor u uit handen. Wij streven ernaar u volledig te ondersteunen.

Interesse? Neem contact op!

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande informatie vragen:
Bel ons op 085-822 36 00 of vermeld hieronder uw naam, email en telefoonnummer.

Wij bellen u terug op kantoortijden tussen 9.00 en 17.00 uur