Elma™ Smart Detection

Heeft u interesse om dit product ook binnen uw organisatie te testen, doe dan een aanvraag voor een pilot. Wij nemen dan contact met u op om de mogelijkheden te bespreken. Doe een aanvraag met de onderstaande knop!

Elma Smart Detection

De nieuwste oplossing voor Somatiek, PG en Thuiszorg
De tijd heeft niet stil gestaan, na de Elsi™ smartfloor en Elsa™ valdetectiesensor gaan de ontwikkelingen in rap tempo vooruit.

Met enige trots kondigen wij de lancering aan van “Elma™ Smart Detection”.

Deze oplossing gaat bieden wat u vraagt en verlangt van een oplossing die zich eenvoudig aanpast aan elke situatie.

Wat zijn de voordelen van Elma™ Smart Detection?

Elma™ Smart Detection heeft een gebruiksvriendelijke Web interface. Deze is volledig naar eigen wens in te richten.

Elma™ Smart Detection is niet stigmatiserend en is geen camera oplossing.

Vier belangrijke overwegingen:

Nee, tenzij

Op 1 januari 2020 is de Wet op Zorg en Dwang (Wzd) ingegaan. Stel regel hierin is dat, er geen vrijheidsbeperkende maatregelen worden ingezet tenzij dit echt noodzakelijk is. Het gebruik van de technologie achter de Elsi™ smartfloor en Elma™ Smart Detection is hier volledig op ingericht. Alle voorzieningen zijn aanwezig en worden pas ingeschakeld wanneer de behoefte ontstaat en dit wordt voorgeschreven door de arts en is vastgelegd in het zorgplan.

Minder werkdruk voor de zorgmedewerker

De inzet van deze technologie leid ertoe dat de zorgmedewerker niet na elke melding in de woning hoeft te zijn. Het systeem genereert zowel informatieve als alarmmeldingen. Dit zorgt voor meer rust bij zowel de bewoner als de zorgmedewerker. Maar wanneer een cliënt ten val komt reageert het systeem direct en kan er snel hulp geboden worden. Het systeem voorziet in een duidelijk afname van valse alarmmeldingen. De medewerker kan eenvoudig door de replay functie de gebeurtenis voorafgaand aan het alarm terug kijken zonder gebruik van een camera!

Lagere kosten

Door gebruik van deze nieuwe technologie kunnen we op diverse manieren zorgen voor een besparing in zorgproces. Enerzijds door verlaging van de werkdruk doordat er meer inzicht is. Anderzijds biedt het systeem inzicht in het leefpatroon van de bewoner, zodra zich hier een afwijking in voor doet kan het zorgproces worden aangepast. Wanneer een bewoner daadwerkelijk te val komt, is de zorgmedewerker snel ter plaatse, hierdoor wordt erger leed voorkomen.

Meer tijd en rust voor de bewoner

Steeds meer ouderen in het een zorgcomplex of verpleegtehuis hebben te maken met een sociaal isolement, door inzet van deze technologie komt er rust in het zorgproces en heeft de medewerker ook meer tijd om af en toe even bij de bewoner te zijn. Daarnaast zorgt het systeem voor meer rust en autonomie bij de bewoner, de zorgmedewerker komt nu alleen wanneer het echt nodig is.

Interesse? Neem contact op!

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande informatie vragen:
Bel ons op 085-822 36 00 of vermeld hieronder uw naam, email en telefoonnummer.

Wij bellen u terug op kantoortijden tussen 9.00 en 17.00 uur