Valdetectie zonder sensorvloer?

Steeds meer behoefte aan leefstijlmonitoring en valdetectie

wandsensor, valdetectieDe Slimme Sensorvloer is een geweldig product, dat blijkt ook uit de verkoopcijfers wereldwijd. Op dit moment zijn er ruim 4000 appartementen voorzien van een Slimme Sensorvloer. Deze oplossing wordt dan ook het meest toegepast in nieuwbouw situaties. Maar de meeste organisaties beschikken ook nog over veel bestaande zorglocaties. Juist deze bestaande zorglocaties hebben behoefte aan nieuwe technologieën zoals leefstijlmonitoring en valdetectie.

Wij hebben de technologie van de vloer ook verwerkt in de eLea Care Home oplossing. De eLea Care Home oplossing is een systeem gebaseerd op de eLea sensoren. Deze sensoren zijn in staat in/-activiteit en valdetectie te signaleren. Het mooie van deze sensoren, is dat er nauwelijks valse meldingen zijn. De sensor signaleert wel een beweging, maar doet er aanvankelijk niets mee. Wilt u hiervan wel een melding ontvangen? Dan kunnen we de bewegingsmelding gewoon naar uw DECT telefoon of smartphone versturen.

Opzichzelfstaand leefstijlmonitoring systeem

valdetectie, lifestylemonitoringDe eLea Care Home kan als volledig standalone systeem ingezet worden. In de basis is het een leefstijlmonitoring systeem zonder communicatiemogelijkheid en hals/polszender voor uw bewoners. Dit geeft bij de bewoners het minst stigmatiserende gevoel. Uiteraard kan dit gewoon toegevoegd worden, als de wens daar is.

valdetectie, lifestylemonitoringDe alarmen worden lokaal verzameld op de eLea Careserver en verstuurd naar een device van uw keuze. Dit kan een normale DECT telefoon zijn. Maar ook een smartphone.

Voor gebruik van DECT wordt er een ESPA koppeling opgebouwd voor het versturen van alarmberichten. Bij gebruik van een smartphone wordt er via het lokale WiFi netwerk of 4G een alarmmelding verstuurd naar de app op het toestel. De eLea Careserver verzamelt per woning alle informatie die u wilt weten. Van inactiviteit, beweging, batterijmelding tot valdetectie. Alles wordt geregistreerd.

Koppel de slimme vloer aan het huidige zorgsysteem

valdetectie, valsensorDe eLea sensoren kunnen ook gebruikt worden naast uw huidige verpleegoproepsysteem. Hiervoor plaatsen wij de sensoren in de ruimten die u wilt bewaken. Denk hierbij aan woon/slaapkamers of badkamers. Juist op deze plaatsen vinden de meeste valincidenten plaats.
De valsensoren zijn draadloos verbonden met de eLea basisstations. Deze zorgen ervoor dat alle meldingen bewaakt zijn. Ook worden de sensoren gemonitord. De basisstations communiceren met de eLea Careserver. Deze verstuurd vervolgens de meldingen naar het huidige zorgsysteem.

De slimme vloer en valsensoren zelf ervaren?

valdetectie, valsensorenBent u benieuwd naar de werking van deze wandsensoren of de sensorvloer? Maar bent u niet in staat om bij ons langs te komen? Wij komen graag bij u langs voor een demonstratie. In enkele minuten hebben wij de mobiele demo bij u opgebouwd. Uiteraard kunt u ook dan de werking van de Slimme Sensorvloer of wandsensor aan den lijve ondervinden. Zo krijgt u een goed beeld van wat gerealiseerd kan worden met de Care Home oplossing.

Heeft u wellicht andere vragen over het Care Home Concept? Neem gerust contact met ons op. Of kijk op onze veelgestelde vragen pagina. Wellicht staat uw vraag en het bijbehorende antwoord hier wel tussen.